Börja med valpträning direkt

Att köpa en hund är ett stort beslut som påverkar många år av dina liv. Det är fantastiskt att ha en hund i sitt liv, det är inte för intet att hunden kallas för människans bästa vän. När du har bestämt hundras och till slut hämtat hem din valp är det en hel del att tänka på för att första tiden ska bli så bra som möjligt. Innan du åker och hämtar din valp ska du hitta en bra hundförsäkring som passar dig och din hund. Att ha en bra hundförsäkring är ett väldigt bra skydd. Du vet aldrig när olyckan är framme och att då ha en bra hundförsäkring är guld värt. Förhoppningsvis händer det inget med din hund och då finns de faktiskt hundförsäkringar som premierar det.

Valpens hjärna är mer mottaglig i början

När valpen har acklimatiserat sig och ni har börjat lära känna varandra är det en bra idé att genast börja med valpträning. Relationen mellan dig och hunden ska vara ömsesidig som precis alla andra typer av relationer. Generellt är det så att ju mer du ger desto mer får du tillbaka. När en valp är åtta veckor och du hämtar hem den har valpen utvecklat omkring 80 procent av sin vuxna hjärna. Det kommande veckorna från hemkomsten kommer valpen att fortsätta att utveckla sin hjärna. Därför är det en god idé att börja med valpträningen direkt.

Var konsekvent och ha tålamod

En valp har en begränsad uppmärksamhetsförmåga och det kommer krävas mycket upprepning innan valpen lyder. Det är lättare att lära en valp ju yngre den är. Ju mer tiden går desto svårare kommer det att vara att lära den olika saker. Konsekvens och tillit är det som kommer att skapa ett förtroende och din valp kommer då lita på dig. Det är fantastiskt roligt att ha en valp men det kan samtidigt vara krävande. Var förberedd på många receptioner av saker och tänk på att alltid ge beröm till din valp när den gör saker och ting rätt.

Koppelträning

Något som är bra att fokusera på i början är sitt, ligg och koppelträning. Att kunna gå i koppel är väldigt viktigt. Du kan börja gå med din hund inomhus och öva. Målet är att din hund ska kunna gå i koppel utan att dra och bita i det. När det kommer till valpträning är det konsekvens som är nyckeln och det som kommer att få din hund att lyda dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity