Minska veterinärkostnader med hundförsäkring

Det kan kosta en hel del att köpa och äga en hund. Skulle din hund skada sig eller bli sjuk leder det till ett besök hos veterinären. Detta besöket kan leda till att du måste lägga ut flera tusen kronor för att din hund ska få vården den behöver. Att ha flera tusen kronor att lägga ut på en och samma stund är inte något som vi alla har. Men med en hundförsäkring kan du minska dessa kostnader en hel del. I alla fall så länge du har en bra försäkring.

Gör en jämförelse

Precis som när du väljer andra typer av försäkringar är det bäst att börja med en jämförelse för att hitta en bra hundförsäkring för dig och din hund. När du gör jämförelsen är det viktigt att du tar en titt på vad försäkringarna innehåller och vad kostnaden kommer bli. En försäkring innebär att du betalar en fast kostnad och sedan en rörlig. Alltså du betalar en viss summa varje månad eller en gång per år, och sedan en mindre kostnad vid varje besök till veterinären.

Många försäkringsbolag låter dig bestämma hur stor kostnad du vill betala och kostnaderna kan variera mellan bolagen. Väljer du några tilläggsförsäkringar får du dessutom räkna med att beloppet blir lite högre. Den hundrasen du äger kan också avgöra hur mycket du måste betala för din försäkring. Kostnaden kan även variera beroende på var du bor någonstans. Sist men inte minst kan storleken på hunden avgöra hur mycket du måste betala. Små hundraser har större chans till vissa hälsoproblem medan stora raser har större risk för andra problem.

Kolla därför upp vad som gäller för den rasen du har valt och om det finns några hälsoproblem som är vanliga för just den hunden innan du tecknar en försäkring.

Vad en försäkring består av

De vanligaste hundförsäkringarna består av en veterinärvårdsförsäkring. Många försäkringsbolag erbjuder även en livförsäkring. Sedan kan det finnas flera tilläggsförsäkringar som du själv kan välja vilka du vill ta del av. Det är viktigt att du känner till vad de olika försäkringarna står för. En livförsäkring till exempel kan ge dig ersättning när din hund går bort eller om den skulle behöva avlivas. Men det kan samtidigt finnas vissa krav som säger att du inte får ersättning ifall hunden får en viss sjukdom som leder till att den går bort. Detta är väldigt viktigt att du känner till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity