Gå på middag med hunden

Förr i tiden så var det alltid strikt förbjudet att ta med sig hunden till etablissemang som hade med mat och dryck att göra. Det hävdades att hundar smutsade ner och kissade närsomhelst och varsomhelst och att man måste ta hänsyn till det faktum att många människor är pälsallergiker. Idag ser bilden något annorlunda ut och det finns många ställen runtom i landet och världen där vovsingarna är hjärtligt välkomna. Det finns nämligen ingen lag som förbjuder fyrfota familjemedlemmar på ställen där man äter och dricker och det är därmed upp till ägaren att bestämma hur han eller hon vill ha det. För att det inte skall råda några missförstånd brukar man sätta en skylt i dörren där det står om hundar är välkomna, och på så sätt har kunderna ett val om de vill gå in eller inte. Många av gästerna tycker att en hund vid bordet bredvid är gulligt och inte alls störande, men självklart bör man också ta hänsyn till den motsatta åsikten.

Bor man i storstäderna har man extra många val och det beror på en själv om man föredrar ett enklare eller lyxigare ställe att gå på. I Stockholm, till exempel, finns det ett stort antal restauranger och caféer där

hundar är tillåtna som gör det roligt för både hund och hundägare att gå ut. Borta är de dagar då hunden satt vid ytterdörren och tittade olyckligt på matte eller husse som gör sig i ordning för att gå ut; nu kan alla familjemedlemmar följa med!

Det här med att tillåta hundar i affärer och på matställen är besläktat med det miljötänkande som gäller idag. Många människor vill leva i harmoni med naturen och det inkluderar att vara snäll med alla varelser på jorden. Om man väljer att köra miljöbil så har man slagit ett slag för naturen, och är man en naturmänniska faller det sig ganska naturligt att också älska djur. Många olika studier visar att människan mår riktigt bra av att ha och att vara i närheten av djur och det finns ett stort antal hälsofördelar med att ha hund. Man blir gladare och mindre stressad, det stärker kroppen och immunförsvaret och man får lättare att knyta nya kontakter. Listan kan göras lång och nu när man kan ta med sig hunden överallt är det inte helt omöjligt att kunna flirta med andra hundälskare. Vem vet, kanske nästa middag blir lite mer romantisk än planerat!

Att ta med hunden på fika, lunch eller middag innebär dock inte att man bara kan låta hunden springa omkring helt fritt. Det gäller att man tar sitt ansvar och håller hunden nära sig. Etablissemangen ser alltid till att huden har tillgång till vatten och det har blivit allt vanligare med regelrätta hundmenyer där man kan beställa delikatesser åt sin fyrfota älskling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity