Rastgård för hundar

Att bygga en rastgård till sin hund kan vara en utmärkt lösning om man måste lämna hunden ensam hemma under länge stunder, till exempel när man arbetar, och inte har råd eller möjlighet att ha hunden på dagis. I en rastgård får hunden möjlighet att göra sina behov när den känner för det, samtidigt som den kan hålla koll på omgivningen. Ett problem kan vara om hunden brukar skäller på förbipasserande människor eller djur, då detta kan uppfattas som störande av grannar. Ofta kan man dock träna bort sådana beteenden relativt fort, till exempel genom att använda ett antiskallhalsband.

Viktigt att bygga hundgården på rätt sätt

Om du funderar på att bygga En hundgård på tomten är det viktigt att du först tar reda på vilka lagar och regler som gäller. Hundgårdens storlek måste vara anpassad efter den eller de hundar som ska vistas i den – ju större hund desto större hundgård. Detsamma gäller för antalet hundar. I hundgården måste det också finnas möjlighet för hunden att vistas i ett isolerat utrymme med väggar, golv och tak där den kan söka skydd mot väder och vind. Man kan välja att göra en ingång i till exempel sitt bostadshus, ett uthus eller helt enkelt bygga en isolerad koja inne i rastgården.

Hunden måste få komma ut ibland

Även om det är smidigt att ha hunden i hundgård får man inte låta hunden vistas där permanent. Enligt lagen ska hunden få komma ut ur hundgården och rastas minst en gång varje dygn. Naturligtvis är det dessutom viktigt för hundens välmående att få umgås med sin familj regelbundet. Om hunden vistas för mycket ute i kallt och bistert väder finns också risk för sjukdomar, som till exempel urinvägsinfektion. Det kan leda till smärta och feber, och måste behandlas av veterinär. Misstänker man att hunden har drabbats av sjukdomen är det viktigt att åka till veterinären så att hunden kan få antibiotika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity