Så anpassar du din trädgård för hundar

Många som har ett hus låter hundarna vara i trädgården. Att låta hunden eller hundarna vara i trädgården är ett bra sätt att låta dem vara utomhus samtidigt som du har bra koll på dem. I det här inlägget får du några tips på vad du kan tänka på för att anpassa din trädgård för hundar.

Hundgård

Ett bra sätt att låta hunden härja fritt i din trädgård är att bygga en hundgård. En hundgård kan se lite olika ut men det de flesta hundgårdar har gemensamt är att man använder hundgårdssektioner som fungerar som ett staket för att vara säker på att hunden inte smiter. På en del hundgårdar har man byggt ett vindskydd eller en hundkoja dit hunden kan gå för att skydda sig mot vädret. En annan sak som kan vara bra att tänka på när du bygger en hundgård är att hunden måste ha tillgång till vatten. Därför ska du se till att sätta ut färskt vatten i en skål till din hund.

Staket

En del väljer att sätta upp ett staket som ramar in och skärmar av trädgården för att på så sätt se till att hunden inte springer bort. Ett staket brukar vanligtvis sättas upp längs med tomtgränsen för att markera den. När du ska välja staket till din trädgård som du ska använda för att hålla inne hunden är det viktigt att du väljer ett staket som är tätt och inte för lågt eftersom hunden kan hoppa över staketet, vilket kan resultera i att hunden springer iväg eller blir påhoppad av andra hundar eller djur. En del hundar tycker om att gräva och om du ser att din hund gräver mycket vid staketet ska du se till att den inte gräver igenom eftersom det är ett annat sätt för en hund att smita på. Men i övrigt kan ett staket vara ett bra sätt att hålla hunden i trädgården.

Väder

Som vi nämnde tidigare är det viktigt att vi tänker på att hundar behöver ha möjligheten att gå undan om vädret blir för varmt eller om det skulle bli oväder. Du kan välja att ha en hundkoja eller ett vindskydd i din trädgård för att ge hunden möjligheten att gå undan när den behöver det. Om du har din hund bunden i trädgården ska du helst binda den under ett träd eller någon annanstans där det finns skugga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity