Så klär du din hund snyggt

Marknaden för hundkläder har formligen exploderat de senaste åren. Det finns numera alla upptänkliga outfits till hundar som du kan tänka dig, allt från funktionella ytterplagg till knasiga maskeradkostymer. Men hur ska man egentligen tänka när det kommer till hundar och kläder? Vilka kläder är egentligen bra och när ska man avstå att klä hunden? Allt detta ska vi ta upp i denna text. Läs vidare och lär dig hur du ska klä din hund både snyggt och funktionellt. Den första frågan du bör ställa dig är dock om hunden verkligen behöver kläder eller om du mest klär på den för att roa dig själv?

Kläder för olika hundar

Även om det idag är populärt att sätta på sin hund kläder så är det inte alla hundar som behöver dem. Hundar med mycket tjock päls kan till exempel störas av att bära plagg. Plaggen kan också minska tillväxten av underull och göra att hunden fryser mer än vad den skulle ha gjort utan kläder. Med det sagt bör du välja kläder efter väder till din hund. En hund med kort päls kan till exempel behöva extra skydd mot kylan under vintern och hösten. Då passar olika tröjor i fleece bra. Dessa finns i många olika färger så att du kan välja din favorit. Det är också snyggt att klä hunden i en stickad tröja. För den riktigt frusna vovven passar en fodrad vinterjacka bra. Varför inte välja en som matchar din egen?

Fixa egna hundkläder

Det är faktiskt inte speciellt svårt att göra egna hundkläder. Om du har en liten hund kan du göra den allra enklaste modellen av en strumpa. Du klipper helt enkelt ut hål för ben och huvud. Välj en med ett snyggt mönster så får du en riktigt tjusig outfit till din bästa vän. När det vankas festligheter kan det vara snyggt att sätta på hunden en fluga. Välj själv sedan en kostym herr när du vill matcha din stiliga jycke. Om du är kvinna kan du istället välja en klänning som går ton i ton med flugan. Innan du sätter på din hund kläder bör du dock vara noga med att se till att hunden inte störs av dem. Kläder på hund ska främst fylla ett syfte såsom att skydda mot kylan. Trivs inte hunden i kläderna blir det istället bara obehagligt för hunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity