Ta med hunden på semestern

Det är väl självklart att även de fyrbenta familjemedlemmarna skall få följa med på semestern. Det kommer kanske krävas lite mer planering och lite mer tålamod, men egentligen finns det ingen anledning att lämna hunden kvar hemma när man själv ska åka iväg och njuta. Om du planerar att åka iväg och hälsa på släkt och vänner i andra länder går det för det mesta alldeles utmärkt att flyga med hund. Har ni inget planerat är dock en husvagnssemester verkligen att rekommendera. Hunden åker med er i bilen och tillsammans njuter ni av all den natur ni passerar.

Njut av en husvagnssemester tillsammans

vad man ska tänka på när det kommer till semester med hundar varierar. Skall ni flyga måste du till exempel komma ihåg djurets pass och andra papper, skall ni åka bil måste ni tänka på säkerheten. För dig som ska på husvagnssemester är det sistnämnda viktigast. Idag är det lag på att hunden ska sitta fast när ni befinner er i bilen, detta eftersom hunden ses som löst gods och riskerar att flyga fram vid en eventuell krock. Den måste därför befinna sig i en hundbur eller vara utrustad med ett bilbälte för hundar när bilen rör sig. Det är också viktigt att tänka på att en bil blir väldigt varm, därför är det viktigt att hunden har tillgång till kallt vatten.

Campa med hunden

Att åka på campingsemester med hunden är troligtvis det bästa sättet för er båda att njuta av tiden tillsammans. Tack vare hunden kommer ni vara tvungna att stanna för rastning ett stort antal gånger under resans gång, stopp som ger er möjlighet att se mer av den vackra naturen ni passerar. Det kan också vara smart att kolla upp hundvänliga campingplatser innan ni ger er av. Hundar är tillåtna på de flesta campingar runt om i Sverige, men det finns platser som har gått ett steg längre för att hunden verkligen skall känna sig välkommen. På så vis kan ni, när ni sitter i era utemöbler på kvällen, planera en semester som är lika underbar för hunden som för husse och matte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity