Vad kostar hundtillbehör?

När man skaffar en hund finns det ganska mycket saker man behöver köpa. Det gäller att ha lite koll på sin ekonomi, för det är faktiskt inte bara själva inköpet av hunden som ska betalas. Men vad kostar egentligen de tillbehör hunden behöver?

Var kan man köpa saker till hunden?

Det kan verkligen löna sig att jämföra priser när det gäller hundsaker. Tillbehör till hundar kan köpas antingen i djuraffärer, i mataffärer med lite större sortiment eller online. Hos hundshoppen.se finns det mesta hunden behöver till bra priser. Ett stort plus med att handla online är också att man slipper tänka på att till exempel bära hem tunga fodersäckar.

Köpa saker begagnat

En del saker går det utmärkt att köpa begagnat för att få ner kostnaden. Hundkoppel, hundbur, filtar, skålar och kanske en del leksaker är sådant man ofta kan stöta på vid loppisbesök eller kanske på olika second hand-sajter. En nackdel med att köpa begagnade saker är dock att de kan sprida olika smittor och sjukdomar om man inte rengör dem ordentligt innan hunden kommer i kontakt med sakerna.

Hundfoder

Hundfoder är troligen det tillbehör som kostar mest pengar, och det är värt att lägga ut en lite större summa för att få ett foder som verkligen passar hunden. Det är viktigt att hunden behåller en bra vikt, den ska må bra i magen och pälsen ska vara fin. Hunden ska inte heller tappa ork. Man får räkna med att i alla fall lägga några hundra kronor i månaden på hundens foder. Om det skulle vara så att hunden behöver ett speciellt veterinärfoder kan det bli dyrare, men genom att handla online kan man spara pengar och dessutom få hem större säckar utan att själv tänka på transporten.

Vad kostar tillbehören?

Det finns sätt att minska kostnaderna på när det gäller hundens tillbehör. Man behöver till exempel inte köpa allt på en gång. Det är viktigt att prioritera. Alla hundar behöver dock foder, någon form av borste, koppel, halsband och en filt att sova på. Även någon leksak behövs. Man kan sedan köpa till saker efter hand. Varje månad bör man dock räkna på att utgifterna ligger på omkring tusen kronor för hundens tillbehör, foder och försäkring. Då har man en bra budget när man tittar på sin ekonomi inför hundköpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

eCelebrity